Comenzi telefonice: +4 072 6281 914
Welcome visitor you can log in or create an account

Carucior din lemn jucarie fete

Desi exista standarde obligatorii si standarde industriale voluntare pentru siguranta jucariilor, acestea nu reprezinta o garantie a sigurantei, deoarece testarea sigurantei se face numai la intamplare sau dupa ce copiii sufera rani de la o anumita jucarie. Deci tu, consumatorul, trebuie sa faci propriile teste inainte de a cumpara o jucarie pentru un copil.

Carucior din lemn jucarie fete - sfaturi utile

Inainte de a cumpara o jucarie, ia in considerare urmatoarele aspecte ale deciziei sale:

Constructie puternica: Incercati sa scoateti ochii, butoanele, piesele, bucatile si ornamentele pentru a va asigura ca un copil mic nu le poate scoate si sufoca cu ele.

Fragilitatea: Asigurati-va ca jucaria nu se va sparge daca este aruncata sau cade pe o suprafata tare de la inaltimea copilului.

Vopsele: Jucariile noi trebuie vopsite cu vopsele netoxice, dar antichitatile sau jucariile de slaba calitate nu pot fi acoperite cu vopsea sigura.

Panza si umplutura: Acestea ar trebui sa fie rezistente la flacara.

Marginile ascutite sau colturile: treceti degetele peste bucati de metal sau plastic pentru a vedea daca  taie sau se zgarie. Pe jucariile din lemn, asigurati-va ca nu sar aschii. Asigurati-va ca nu exista puncte sau obiecte de propulsie care ar putea provoca vatamari la ochi.

Stabilitatea jucariilor asezate: Plasati aceste jucarii mari pe podea si incercati sa le impingeti. Acestea ar trebui sa fie fixe pentru o mai buna stabilitate.

Nonlectric: Evitati jucariile electrice pentru copii mici deoarece acestia pot incerca sa manance baterii sau pot fi raniti in timp ce incearca sa conecteze sau sa deconecteze jucaria. Jucariile cu elemente de incalzire sunt nesigure pentru copiii mai mici de opt ani.

Hardware: Asigurati-va ca hardware-ul nu este dur si nu este ascutit sau poate provoca leziuni.

Zgomot: Activati jucariile care fac zgomot si asigurati-va ca nu vor afecta auzul daca bebelusii le tin aproape de urechi. Evitati orice jucarie care emite un ton continuu si puternic pur; un astfel de zgomot poate deteriora urechile. Invatati copilul sa pastreze toate jucariile cu zgomot departe de urechi. Jucariile  cu zgomot (pe care multi parinti le evita pe principiul general) pot cauza deteriorarea urechii chiar si atunci cand sunt utilizate corespunzator.

Parti: Asigurati-va ca jucaria nu are piese suficient de mici pentru ca un copil sa le poata ingera. Asigurati-va ca toate piesele mobile sunt bine inchise.

Atunci cand selectati echipamente de joaca in aer liber, achizitionati echipamente adecvate pentru varsta si dimensiunea copilului dumneavoastra. Nu trebuie sa existe margini aspre sau echipamente care pot provoca rani. Asigurati-va ca aceste jucarii sunt asamblate corect, conform instructiunilor producatorului.

 

Log in or create an account